Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meten is weten, maar dan wel goed gemeten!

VEK Adviesgroep start nieuwe GPS-meetdienst

Er is niets vervelender dan een nieuw uitgezette kas die net niet op het kavel past… of dat toch dat ene extra vak wel zou hebben gepast! Vanaf 1 april jl. is de afdeling Engineering van VEK Adviesgroep gestart met een nieuwe service: landmeetkunde op basis van GPS. Steeds vaker wordt bij bouwplannen eerst het bouwkavel nauwkeurig in kaart gebracht d.m.v. een inmeting. Op basis van een goede ‘ondergrond’ met zowel kadastrale gegevens als inmeetgegevens, kan eenvoudig en efficiënt een bouwplan uitgewerkt worden.

Met de juiste gegevens kan dan de vergunning bij gemeente of waterschap worden aangevraagd. In plaats van een aparte meetploeg, kan VEK Adviesgroep in eigen beheer de benodigde gegevens verzamelen welke specifiek voor uw situatie noodzakelijk zijn. Groot voordeel van inmeten op basis van GPS is dat er altijd gemeten wordt op basis van hetzelfde coördinatenstelsel van het kadaster. Erfgrenzen zoals die bij het kadaster beschikbaar zijn, zijn eenvoudig in het veld uit te zetten of te combineren met ingemeten gegevens. De nauwkeurigheid van de huidige GPS-meetapparatuur is zelfs beter dan de gegarandeerde nauwkeurigheid van kadastertekeningen.

Verder is van de gemeten gegevens ook direct de hoogteligging (t.o.v. NAP) beschikbaar. Niet meer zoeken naar een peilschaal in de sloot of naar een spijker in de weg waarvan de hoogteligging moet worden overgenomen. Daarnaast is er een behoorlijk kostenvoordeel, wanneer de meting onderdeel is van de complete bouwkundige ondersteuning. Denk dan aan een haalbaarheidsstudie, benodigde vergunning(en), leveranciersselectie, aansluiting op het energienet of bouwbegeleiding voor een uitbreidingstraject of de nieuwbouwplannen van de tuinbouwondernemer. Er hoeft dan geen speciale meetploeg te worden ingehuurd.

Voor meer informatie:
Rop Petit
VEK Adviesgroep
Tel: 0174-389666
www.vek.nl
Publicatiedatum: