Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Syngenta Seeds:

Teelttip Consumo: Wees voorzichtig met het afluchten!

Het 2e zetsel wordt nu gesneden en sommige bedrijven hebben inmiddels 5 kg of meer per vierkante meter geoogst. De sortering viel voornamelijk in de 75 en 85-ers, met een gemiddeld vruchtgewicht van 160 tot 170 gram. De vruchten zijn goed geblokt en er is weinig neusrot geconstateerd. De plantbelasting is nu gemiddeld 30-35 vruchten per vierkante meter. Bij bedrijven waar het 1e zetsel niet is gedund, zien we een 'hoserige' aanmaak van de volgende zetsels. Als er wel gedund is nemen we een regelmatigere opbouw van het vruchtbehang waar.

Lichtcijfers

Hier ziet u de lichtcijfers van 2008 ten opzichte van 2007 en van het meerjarige gemiddelde.Vooruitblik

April en mei zijn generatieve maanden. Zorg er dus voor dat er op groei gewerkt wordt! Hierbij is het van belang dat u een 'koel' klimaat nastreeft met voldoende vocht. Houdt een voornacht van 17 graden aan om de knoppen te behouden en zetting te creëren. In donkere periodes kunt u een etmaaltemperatuur van 20 graden Celsius aanhouden. Bij zonnige dagen kunt u de etmaaltemperatuur naar 22 graden Celsius worden verhoogd. In de ochtend moet u rustig naar de dagtemperatuur toewerken. Op het eind van de dag mag de temperatuur oplopen naar 25 graden Celsius, om snelheid te behouden.

U ziet dat Consumo relatief rustig geteeld moet worden om de grofheid te bewaren.
Dit kan met Consumo gerealiseerd worden, omdat het gewas van nature gemakkelijk zet. Let er wel op dat de kop van de plant 'zwaar' genoeg blijft. Door op grofheid te sturen is het gewas dichter, hierdoor kan er op '1' getopt worden. Het is belangrijk dat er voldoende gewas blijft staan. Blijf met toppen 15 cm onder de kop! Alleen stamvruchten geven de grootste vruchten.

Zorg er voor dat er voldoende assimilaten gespaard worden om het opbrengstpotentieel voor de zomer maximaal te benutten. Wees voorzichtig met het afluchten, want de buitentemperatuur kan nog koud zijn! Een gebruikelijke instelling voor de watergift is 2,7 ml/J/m². Houdt de hoeveelheid drainwater in de gaten en verdeel de watergift over de gehele dag.

Bron: Nieuwsbrief Consumo, Syngenta Seeds

Publicatiedatum: