Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Locht, zondag 27 april

Puur genieten van asperges, aardbeien en orchideeën

Zondag 27 april staat het Nationaal Aspergemuseum De Locht, weer in het teken van de 'Koningin van de groente'. Tevens kunt u dan volop genieten van aardbeien en de schoonheid van exotische orchideeën. Het Aardbeienmuseum is present met een uitgebreide aardbeienstand, waar u alle informatie en de vele toepassingen van deze heerlijke vrucht kunt ervaren. Proeven hiervan kunt u natuurlijk ook.

Onze gezellige ontvangstruimte 'De Herberg' nodigt u uit op het culinaire asperge-preuvenement. Tegen aantrekkelijke tarieven kunt u naar menukeuze, meer of minder uitgebreid, van het witte goud genieten. Én u kunt gratis proeven van asperge-velouté. Als exclusieve lekkernij mag ook zeker niet onvermeld blijven de enige echte aspergevlaai van museum De Locht.Het wassen, sorteren en veilingklaar maken zal een aspergekweker u haarfijn uitleggen en laten zien. In het aspergemuseum kunt u in alle rust de gehele aspergecultuur nog eens de revue laten passeren. Wilt u zelf asperge oogsten, dan kan dat onder deskundige begeleiding op ons eigen aspergeperceeltje. Receptenfolders voor het bereiden van vele gevarieerde heerlijke aspergemenu’s zijn natuurlijk gratis verkrijgbaar.

Veilingklok

Wilt u zelf in het bezit komen van dagverse asperge en aardbeien dan kunt u plaats nemen in de veilingbanken en via een druk op de knop meedingen in de aankoop van het heerlijke witte goud of de overheerlijke zomerkoninkjes. Het is en blijft telkens weer een leuke en spannende ervaring, om op originele wijze deze heerlijke producten te kunnen kopen, zoals de handelaren dat dagelijks doen op veiling ZON.
Wijnmakersgilde ‘Dionysos’ en Confrérie de l Ásperge laat u verschillende wijnen proeven, die ter gelegenheid van de opening van het aspergeseizoen weer uit verschillende vruchten zijn geprepareerd. De echte kenners weten uit eigen ervaring dat wijn en asperge een ideale culinaire combinatie vormen.

Speciaal voor deze aspergedag zal Lisa Bartsch haar schilderkunst tonen met als thema’s asperge en bloemen. Vooral in de schilderkunst is de romantiek en emotie rond de aspergecultuur al vele eeuwen een geliefd thema. Kinderen mogen onze bakkers mee helpen bij het bakken van Locht-brood. Zij kunnen ook mee knutselen aan een leuke attentie. Natuurlijk wordt het aspergefestijn met gepaste muziek opgeluisterd.

Museum De Locht, Koppertweg 5 in Horst-Melderslo is op zondag 27 april open van 11.00 tot 17.00 uur. De demonstraties beginnen rond 13.00 uur. Tel: 077–3987320, www.delocht.nl

Publicatiedatum: