Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Devon Dean Aspergekid 2008

5 scholen strijden om titel tijdens opening van Kids-aspergeseizoen

Gisteren is voor de tweede keer in de geschiedenis van de asperge het Kids-aspergeseizoen geopend. In attractiepark Toverland waande men zich even op het land door de aanwezigheid van een écht aspergebed en een tractor. Ewout Genemans (bekend van tv-programma’s Zoop en Willem Wever) presenteerde een asperge kennisquiz en opende daarmee het Kids-aspergeseizoen.Het was een drukte van jewelste rond het podium waar de asperge kennisquiz werd georganiseerd. De 5 deelnemende scholen aan de asperge kennisquiz hadden zich goed voorbereid en de spanning was af te lezen van de gezichten van de deelnemers. Wie had de zenuwen het meest onder controle en mag zich Aspergekid 2008 noemen?

Winnaar

Na een spannende strijd, mocht uiteindelijk Devon Dean van Basisschool Berkeschutse uit Heeze de hoofdprijs van € 500,-- in ontvangst nemen voor zijn school én met de eer strijken. De opening van het Kids-aspergeseizoen was een feit met de uitreiking van de cheque ter waarde van € 500,-- door asperge Koningin Femke Huysmans aan de winnende school.


Een vrolijke bedoeling met serieuze achterliggende gedachten. Bart Laemers (Aceera): "Het doel van dit initiatief is om kinderen te laten zien, ruiken en proeven dat de asperge een groente is die op veel verschillende manieren te bereiden en te eten is. Bovendien is het een gezonde groente die veel vitaminen herbergt die goed zijn voor lichaam en geest."