22 aanvragen MEI-subsidie eerste ronde

22 ondernemers hebben een subsidieaanvraag ingediend voor innovatieve energiesystemen. Deze systemen dragen bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en de energie-effici├źnte glastuinbouw. Voor het onderdeel semi-gesloten kassystemen zijn 12 aanvragen en voor het onderdeel overige energiesystemen zijn 10 aanvragen ingediend.

Budget voldoende

Voor semi-gesloten kassystemen is 9,1 miljoen euro subsidie aangevraagd. Er is 10 miljoen beschikbaar. Dat betekent, dat wanneer de aanvragen aan de voorwaarden voldoen, zij worden goedgekeurd.

Budget onvoldoende

Voor overige energiesystemen is 6 miljoen euro subsidie aangevraagd, terwijl er een budget is van 3,5 miljoen euro. Deze subsidieaanvragen worden gerangschikt en beoordeeld door een onafhankelijke commissie. Het is mogelijk dat er extra budget beschikbaar komt als de aanvragen allemaal van goede kwaliteit zijn.

Nog geen verplichtingen aangaan

Alle aanvragers hebben een brief gehad dat zij nog niet mogen starten met hun project.
Uiterlijk 15 juli ontvangen zij bericht of ze wel of niet in aanmerking komen voor subsidie. Vanaf dan mogen ze offertes tekenen en verplichtingen aangaan.

Tweede openstelling in 2008

De subsidie voor Marktintroductie energie-innovaties wil vermindering van de CO2-uitstoot bij glastuinders en de vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen stimuleren. Later dit jaar is er een tweede openstelling voor deze subsidieregeling.

Bron: energiek2020.nu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven