Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Diepstraten teelt met Success

De broers Jan en Alfons Diepstraten houden niet van stilzitten. Beiden runnen hun eigen bedrijf, maar ze werken ook veel samen. Gezamenlijk hebben ze 9,3 hectare trostomaat en 4,2 hectare glasaardbei. Wat betreft de tomatenteelt: beiden telen al jaren trostomaten en het liefste tros grof, want: ‘dat toont zo mooi en het werkt erg makkelijk met die dikke tomaten.’ NewSeeds sprak Alfons Diepstraten op de vestiging in Etten-Leur over het nieuwe grove trosras Success.Alfons: "Ik heb zojuist een rondje gemaakt met mijn voorlichter (Jan Banken van HortiConsult) en we zijn erg tevreden over de stand van het gewas. We wisten al dat Success erg generatief gestuurd moest worden vanaf de start, en dat is ook heel goed gelukt." Nu (week 10) bloeit gemiddeld de zesde tros en staat de plant netjes in balans. "Het licht van de afgelopen twee weken wordt door de plant vooral in de vruchten gestopt en de kop wordt niet meer te vet’, vertelt Alfons. "Dat in tegenstelling tot de afdeling Doloress. Dat ras zie ik makkelijker een vette kop terugkrijgen van het zonnige weer vergeleken met Success."We vroegen Alfons uiteraard ook waarom hij gekozen heeft voor Success. Hij vertelt enthousiast: "Allereerst vanwege de drie voornaamste eisen voor ons: productie, kwaliteit en de grofheid. Daarnaast heeft dit ras nog enkele pluspunten die mooi meegenomen zijn, zoals de meeldauw tolerantie en jointless vruchten." Alfons moest wel wennen aan die typische afbloei van Success, wat bij Doloress overigens idem is. De net gezette vruchtjes dikken erg snel en duwen als het ware de bloempjes naar de zijkant. ‘Maar dat schijnt zo te horen’, aldus de Brabantse teler.

Hij sluit af: "Mijn broer en ik hebben grote verwachtingen van het ras Success; na de zomer zullen we het weten. Tot nu toe ben ik erg tevreden over de stand van het gewas; een sterke kop en goed op zijn vrucht. Mooi is ook dat het gewas goed op kleur staat en toch mals blijft groeien."

Bron: New Seeds, De Ruiter Seeds
Publicatiedatum: