Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Minder verbruikt dus meer betalen?

Energiebewuste tuinder betaalt hogere gasprijs

Tholen - Energiebewuste glastuinder Vincent van Riet van Van Riet Potplanten is door investering in een tweede scherm en een condensor fors minder gas gaan verbruiken. Het gasverbruik liep door de maatregelen terug van 200.000 kuub gas naar 145.000 kuub gas per jaar. De tuinder kwam als gevolg hiervan echter onder de minimumgrens van het grootverbruikerstarief, waardoor zijn gasprijs ineens steeg van 28 cent naar 37 cent per kuub gas.

De tuinder heeft inmiddels brieven naar leden van de Tweede Kamer gestuurd met betrekking tot zijn situatie. Tot er een oplossing voorhanden is gaat Van Riet er voor zorgen dat hij per jaar 170.000 kuub gas verstookt, het minimum voor het grootverbruikerstarief. Het teveel aan warmte zal worden afgelucht. De tuinder wil graag in contact komen met andere tuinders die met hetzelfde probleem zitten.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij