Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste substraatproducent met EU-milieukeurmerk

Grodan verwerft Europees Ecolabel

Grodan, leverancier van innovatieve substraatoplossingen voor de glastuinbouw, heeft als eerste substraatproducent het Europees Ecolabel verworven: hét milieukeurmerk van de Europese Unie voor non-foodproducten en -diensten. Met het behalen van dit keurmerk voor de blokken en matten bewijst Grodan opnieuw dat het duurzaam ondernemen hoog in het vaandel heeft staan en dat zijn substraatoplossingen voldoen aan de strengste milieucriteria. De gecertificeerde producten zijn te herkennen aan het logo met de ‘EU-bloem’.


Mevr. Van der Sijp overhandigt het certificaat aan Kees Struijk

Het Europees Ecolabel is in 1992 door de Europese Unie in het leven geroepen om fabrikanten te stimuleren milieuvriendelijke producten te fabriceren en afnemers de mogelijkheid te bieden bewuste en betrouwbare milieukeuzes te maken. Met het oog daarop heeft de organisatie voor een groot aantal producten en diensten een scala aan criteria ontwikkeld. De criteria voor groeimedia zijn onlangs herzien en uitgebreid: ze zijn nu ook van toepassing op producten van anorganische oorsprong, zoals minerale wol.

Aan de herkomst van minerale grondstoffen worden strenge eisen gesteld. Ze mogen bijvoorbeeld niet afkomstig zijn uit waardevolle natuurgebieden. Verder wordt er gelet op onder meer de energie- en waterbesparing en de vermindering van bodem-, lucht- en waterverontreiniging tijdens de productie. Ook het hergebruik van anorganische groeimedia behoort tot de thema’s. Behalve milieu-eisen worden er ook kwaliteitseisen aan de producten gesteld. Het Europees Ecolabel biedt afnemers van deze producten dus een milieuvriendelijk product mét kwaliteitsgarantie. Het laat zien dat kwaliteit en een verantwoorde bedrijfsvoering uitstekend samengaan.

Regien van der Sijp, Directeur van SMK, de organisatie die de criteria van het Europees Ecolabel heeft helpen opstellen en het milieukeurmerk in Nederland vertegenwoordigt, is blij met de certificering van Grodan: “Wanneer een toonaangevende speler in de tuinbouwsector als Grodan het Europees Ecolabel voor zijn producten weet te bemachtigen, heeft dat een belangrijke uitstraling. Niet alleen binnen de tuinbouwsector, maar ook daarbuiten. Dit vergroot de kans dat ook andere partijen zich zullen inspannen om hun producten te laten certificeren. En dat is uiteindelijk alleen maar gunstig voor het milieu.”

Maurice Husson, Algemeen Directeur van Grodan Group, is trots op de certificering van Grodan’s producten. “Wij hanteren al jaren drie ijkpunten voor het bereiken van een optimaal bedrijfsresultaat: People, Planet en Profit. Dit betekent dat we een wijze van ondernemen nastreven waarin de zakelijke belangen in evenwicht zijn met de zorg voor mens en milieu. Ons hele doen en laten is hierop afgestemd. Dit heeft ons in de loop der jaren een reeks certificaten opgeleverd, waaronder ISO 14001, ISO 9001:2000 en KIWA (producten). Het Europees Ecolabel zie ik als de kroon op onze werkwijze.”

Voor meer informatie:
Kees Struijk
Marketing Manager Substrates
Grodan B.V.
Industrieweg 15
6045JG Roermond
Tel: 0475353298
Fax: 0475353443
E-mail
www.grodan.com
Publicatiedatum: