Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teelttip Enza Zaden:

Eerste teeltresultaten 'Viper' veelbelovend!

E 41.9816 heeft een naam gekregen. Viper heet het nieuwe paprikaras. Een veelbelovend ras, zo blijkt ook nu al weer na het eerste gedeelte van de teelt. In de vroege plantingen komen de eerste voordelen van Viper al bovendrijven. Ondanks zijn groeikracht zet Viper redelijk gemakkelijk. De vruchtjes groeien vlot uit om aan het eind van de rit zo’n 30 gram per stuk zwaarder te zijn dan de vruchten van de standaardrassen. De vroegheid is vergelijkbaar met Ferrari. Ondanks deze grofheid blijft het gewas in balans. Daar waar de groei het toelaat zal het ras nieuwe vruchten aanleggen en geen grote stukken overslaan.

Het gewas bewerkt zich gemakkelijk. Doordat het iets meer strekt dan bijvoorbeeld Ferrari is het draaien en snoeien gemakkelijker. Daar staat tegenover dat het gewas langer zal worden en dus wat minder geschikt is voor lagere kassen. Teelttechnisch zijn ook de eerste ervaringen opgedaan. Het ras zit qua sturing tussen Spider en Ferrari in. Het gewas oogt wat dunner en rekkeriger dan Ferrari, maar het is wel krachtiger dan Spider. Het kopje blijft gemakkelijk blonder.

In het begin van de teelt is het zaak om met name bij donker weer rustig aan te doen. Etmalen van 18 graden zijn in dat geval geen probleem. Dit om ongewenste strekking en onbalans te voorkomen. Eenmaal belast en bij beter weer is het zaak om overdag tempo te maken. Het hele jaar op balans telen is dan ook de belangrijke tip. Waar het gewas ruimte heeft zal het zetten, dus zullen er op dat moment geen extra maatregelen nodig zijn. En zo is een hoge productie mogelijk.
Publicatiedatum: