Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Innogrow:

Mooie resultaten bij Prominent en BiJo

Het eerste monitoringseizoen bij Prominent zit erop en heeft een aantal mooie resultaten opgeleverd. Als een van de eerste GeslotenKas-projecten in Nederland heeft Prominent het voortouw genomen op het gebied van geconditioneerd telen Innogrow begeleidt en adviseert Prominent op het gebied van de te kiezen inzetstrategie door de plant, het kasklimaat en de energiestromen nauwlettend te monitoren. Inmiddels is het tweede seizoen in volle gang en kijken we reikhalzend uit naar de getallen die daaruit komen.

Themato realiseerde met zijn GeslotenKas al een meerproductie van 20% gecombineerd met een energiebesparing van 46%. Ook BiJo heeft opzienbarende resultaten geboekt met een product van Innogrow en dat terwijl de GeslotenKas nog gebouwd moet worden. Oogstte de biologische teler voorheen zes ons per vierkante meter, nu haalt hij de 1 tot 1,2 kilo; een verdubbeling van de opbrengt. Daarnaast is het gasverbruik bijna vijftig procent afgenomen ten opzichte van het verbruik in de oude kas. Deze resultaten zijn toe te rekenen aan de manier waarop de kas van BiJo wordt verwarmd: met luchtslangen in de nok van de kas. Metingen tonen aan dat daarmee een grote homogeniteit in het kasklimaat wordt gerealiseerd, met een verrassend hoge meerproductie tot gevolg. BiJo is erg tevreden over de bereikte resultaten en heeft hoge verwachtingen van de GeslotenKas die in september van dit jaar gebouwd gaat worden.

Bron: Nieuwsbrief Innogrow
Publicatiedatum: