Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinbouw Jongeren Westland met raadsleden naar Kom in de Kas

Het bestuur van Tuinbouw Jongeren Westland is zaterdag 5 april met 15 raadsleden (CDA, VVD, LPF, GBW, Christenunie/ SGP) van gemeente Westland naar Kom in de Kas geweest. Dit jaar stond Kom in de Kas in het teken van arbeid en scholing. Kwekerij Aad Fransen v.o.f. en kwekerij A.P. Overgaag & zn. v.o.f. gaven een rondleiding aan de delegatie en een toelichting op hun bedrijfsvoering. De raadsleden en bestuursleden gingen vervolgens met elkaar in gesprek over de toekomst van de glastuinbouw in het Westland. Twee onderwerpen werden daarbij aangesneden, namelijk de saldo-nul benadering en de aantrekkingskracht van de glastuinbouwsector op het midden- en hoger kaderpersoneel.

Over de saldo-nul benadering (behoud van 5800 ha glastuinbouw in Zuid Holland) maakt het bestuur van TJW met haar 300 leden zich zorgen. Dit omdat geconstateerd wordt dat het glastuinbouwareaal in het Westland krimpt. De raadsleden gaven aan dat zij allen achter de greenportvisie Westland 2020 staan en hiervoor strijden richting de provincie. Raadsleden gaven aan het bestuur van TJW het advies om bij hun leden te achterhalen wat hun uitbreidingsambities in het Westland zijn en dit terug te koppelen naar gemeente Westland. Over de aantrekkingskracht op het midden- en hoger kaderpersoneel waren de raadsleden en het bestuur van TJW het snel eens. Enerzijds de onderwijsprogramma's van groene middelbare/ hogere en universitaire opleidingen beter laten aansluiten op de behoeften van het bedrijfsleven. Als laatste werd geopperd om met deze idee├źn ook de aantrekkingskracht op jongeren buiten het Westland voor Kom in de Kas verder te versterken.

Bron: Het Hele Westland