Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jiffy International AS neemt Tref BV over

De Raad van Commissarissen van Tref BV en de Raad van Bestuur van Jiffy International AS hebben vandaag bekend gemaakt dat overeenstemming is bereikt over overname van 100% van de Tref-aandelen door Jiffy International AS. De overname, effectief per 31 maart 2008, omvat alle veenactiviteiten, productielocaties, verkooporganisaties en deelnemingen van Tref in Nederland, Estland, Zweden, Duitsland en Frankrijk.

De combinatie van de twee bedrijven versterkt de wereldwijde marktpositie en stelt hen in staat een hogere service aan de klanten te bieden. De sterke positie van Tref BV binnen de veen-, substaat- en potgrondbranche en de positie van Jiffy als marktleider binnen de markt van de plantvermeerdingssystemen, zorgt ervoor dat de nieuwe organisatie een zeer compleet pakket aan “growing media-producten” voor de tuinbouw kan aanbieden.

Voor onze afnemers, zowel vermeerderaars als opkweekbedrijven, betekent dit een completer en overzichtelijker aanbod van hoogwaardige ‘growing media’-producten, dus echt one-stop-shop. Daarnaast is de verwachting dat de gecombineerde knowhow en R&D-expertise van beide bedrijven zal leiden tot de ontwikkeling van vernieuwende producten voor de toekomstige ontwikkeling van de tuinbouw.

Årstein Knutson, President en CEO van Jiffy International AS, zegt: "Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden die deze overname zal brengen. Door deze twee sterke merken in de Europese tuinbouwsector samen te brengen kan een nieuw concept voor een totaalaanbieder van ‘growing media-producten’ ontwikkeld worden. Ik weet dat zowel het management van Tref als van Jiffy hier naar uitkijkt".

Tref BV, met haar hoofdkantoor in Moerdijk Nederland, is een van de marktleiders op het gebied van substraten en potgrond in Nederland en behoort tot de top-3 spelers op de Europese markt. Jan Postma voorzitter van de Raad van Commissarissen van Tref BV, sprekende namens haar aandeelhouders zegt; "Deze transactie is een zeer goede combinatie welke ‘growing power’ zal brengen voor Jiffy, Tref en haar klanten".

Jiffy International AS, met haar hoofdkantoor in Kristiansand Noorwegen, is de wereldwijde no. 1 in plantvermeerderingssystemen alsook marktleider in zaadgoed voor de consumentenverpakking en hobbyproducten in de Noord-Amerikaanse markt.

Voor meer informatie:
Dagfinn Andersen,
Jiffy International AS
Tel: +47 38105673
www.jiffypot.com

Henri van Beerendonk
Tref BV
Tel: 0168 13581
www.trefgroup.com
Publicatiedatum: