Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Levendige discussie onder glastuinders

Thema-avond 'Geconditioneerd Telen' van LTO Groeiservice druk bezocht

Woensdag 2 april organiseerde de werkgroep Economie en Techniek van LTO Groeiservice een thema-avond over geconditioneerd telen in Nootdorp. De avond werd druk bezocht door telers uit de hele glastuinbouw. Daarnaast waren ook adviseurs en toeleveringsbedrijven goed vertegenwoordigd. Aan het eind van de avond ontstond een levendige en boeiende discussie.

De behoeften van de plant waren uitgangspunt op deze avond. Drie sprekers namen het woord. Marcel Raaphorst (WUR) gaf een overzicht van de verschillende systemen en de manier waarop ze kunnen worden ingedeeld. Verder liet hij zien hoe rendabel de verschillende systemen zijn bij verschillende electriciteits- en gasprijsontwikkelngen. Een verhelderend verhaal om grip te krijgen op de vele verschillende systemen. Klik hier voor de presentatie

Aansluitend ging Peter van Weel in op drie thema's rond geconditioneerd telen: energie en verdamping, temperatuur en CO2, RV beheersing in de nacht. Hij liet ook de nieuwste ontwikkelingen in de kassen bij Ruud van Schie en Joep Raemakers de revue passeren. Van het systeem bij Van Schie liet hij ook een filmpje zien. Een pittige en gedegen presentatie waarbij goed werd ingegaan op de vragen die vooraf door de telers waren gesteld. Klik hier voor de presentatie

Groene vingers

Na de pauze was het woord aan de Marc Groenewegen. Hij legde in een boeiend en inspirerend verhaal uit, hoe hij en z'n broer vorig jaar hebben geteeld, wat ze daarvan hebben geleerd en wat ze dit jaar anders gaan doen. Hij maakte een kritische kanttekening bij de prognoses van de meerproductie en gaf aan dat "ook al begrijp je hoe het werkt, dan betekent dat nog niet automatisch meerproductie. Je hebt ook groene vingers nodig." Klik hier voor de presentatie. Aansluitend op het verhaal van Groenewegen volgde een levendige discussie tussen de aanwezigen. De avond werd afgesloten met een gezellige informele borrel.

Voor meer informatie:
Henk Ottema
LTO Groeiservice
Tel: 070-3075032
Mob: 06-22202752
www.groeiservice.nl


Publicatiedatum: