Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dit weekend openen tuinders hun deuren

Over 5 jaar geen Kom in de Kas meer?

Tholen - Dit weekend is de 31ste editie van Kom in de Kas. Dit jaar staat het jaarlijkse open huis van de tuinders in het teken van arbeid en scholing. In de glastuinbouw werken 150.000 mensen. De bedrijven blijven groeien en de automatisering neemt toe, waardoor de vraag naar hoger opgeleid personeel stijgt. De organisatie denkt dat Kom in de Kas een mooie gelegenheid is om mensen kennis te laten maken met de verschillende facetten van het werk in een kas.

Op Agriport A7 doen geen tuinders mee aan Kom in de Kas. Groenten en Fruit meldt dat Anton Hiemstra, directeur van Agriport A7, denkt dat Kom in de Kas over vijf jaar niet meer bestaat. De telers willen volgens heb geen risico meer nemen met de insleep van ziekten en plagen. Kom in de Kas zal misschien niet helemaal verdwijnen, maar na 31 jaar is het wel tijd dat we ons bezinnen op de toekomst, nadenken over de vraag welk publiek we willen bereiken en welke boodschap we hebben zegt de organisatie. "Kom in de Kas is zo bekend, dat blijft bestaan, maar de vorm kan veranderen."

Bron: ANP