Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
50-jarige ondernemingsprijs 25e keer uitgereikt

Wilk van der Sande dingt mee naar de Koning Willem I Prijs

Wilk van der Sande B.V. uit Poeldijk dingt mee naar een nominatie voor de Koning Willem I Prijs 2008. Daadkracht, durf, doorzettingsvermogen en innovatie zijn de belangrijkste criteria waaraan een onderneming moet voldoen om de Koning Willem I Prijs te kunnen winnen. Wilk van der Sande B.V. is dé specialist in verwarming, kaskoeling, elektrotechniek en watertechniek. Doordat het bedrijf voorop loopt op het gebied van energie en kasklimaat, zijn toepassingen zoals gesloten kas, warmtepompen, geothermische warmte en zonne-energie vertrouwde begrippen. Doordat Wilk van der Sande B.V. een gerenommeerde installateur is, maar tevens bekend staat als innovatief en vooruitstrevend, is zij een vertrouwd begrip in de tuinbouwsector.

Koning Willem I Prijs

De Koning Willem I Prijs bestaat in 2008 vijftig jaar en wordt voor de 25e keer uitgereikt. De Koning Willem I Stichting heeft het jubileumjaar 2008 aangegrepen om de Prijs voortaan in twee categorieën toe te kennen. Een voor ondernemingen met minder en een voor ondernemingen met meer dan 250 werknemers. De prijswinnaars mogen gedurende twee jaar het logo van de Koning Willem I Prijs aan hun uitingen toevoegen. Publicitaire aandacht wordt mede gezien als beloning van hun voorbeeldig ondernemerschap.

De selectie van de genomineerden en de uiteindelijke winnaar van de Koning Willem I Prijs 2008 wordt verricht door het bestuur van de stichting, daarbij gesteund door vier regionale selectiecommissies. Deze commissies bestaan uit voor de regio gezaghebbende ondernemers. De regionale selectiecommissies onderzoeken de voorgedragen bedrijven en leggen nominaties voor aan het bestuur. Het bestuur selecteert uit de genomineerde ondernemingen twee bedrijven met minder dan 250 werknemers en twee bedrijven met meer dan 250 werknemers. Op 29 mei 2008 wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Den Haag bekend gemaakt wie de uiteindelijke twee winnaars zijn.

De Koning Willem I Prijs ontleent zijn naam aan ondernemer Koning Willem I. Hij was ondermeer opdrachtgever tot het graven van een groot aantal kanalen, zoals de Zuidwillemsvaart, het Noordhollandskanaal en het kanaal van Gent naar Terneuzen. Koning Willem I liet ook de eerste spoorlijn van Haarlem naar Amsterdam aanleggen.
De prijs werd in 1958 ingesteld door de Nederlandsche Bank, waarvan Koning Willem I ook al de oprichter was in 1814, en krijgt actieve steun van het Ministerie van Economische Zaken. De Koning Willem I Prijs wordt gezien als de meest prestigieuze onderscheiding op ondernemersgebied.

Voor meer informatie:
www.kw1prijs.nl
Publicatiedatum: