Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote gasdeal Westland Energie Services

Van 2009 tot en met 2011 gaat Westland Energie Services gas leveren aan ECW, een samenwerkingsverband tussen grootschalige glastuinbouwbedrijven in Agriport A7 te Middenmeer. ECW is een gezamenlijke energiecombinatie van glastuinbedrijven in Agriport A7 die zelf elektriciteit, warmte en CO2 opwekken voor gebruik in hun kassen. Dit gebeurt met behulp van hun eigen warmtekrachtkoppelinginstallaties. Een deel van de elektriciteit wordt teruggeleverd aan het landelijke elektriciteitsnet. Via de energiecombinatie wordt een gas- en elektriciteitsinfrastructuur gedeeld: ECW is dus naast een elektriciteitsproducent ook een kleine netbeheerder.

De tuinbouwbedrijven, vooral telers van vruchtgroenten zoals tomaten en paprika’s, verbruiken veel aardgas voor het produceren van elektriciteit en het verwarmen van hun kassen. De deal is opgebouwd uit zes contracten met in totaal een jaarlijks volume van meer dan 100 miljoen kubieke meter gedurende drie jaar, wat tientallen keren groter is dan een gemiddeld contract. Voor Westland Energie Services is dit tot nu toe de grootste gasdeal in de tuinbouw.
Publicatiedatum: