"Greenport is de jus over de glastuinbouw"

"Juist de combinatie van managen en met je handen werken, maakt telen tot een prachtvak. Vooral het bedrijfskundig aspect trekt me. Zonder ondernemerschap, red je het tegenwoordig niet meer."

Meerwaarde

"De glastuinbouw is onderdeel van de Greenport Venlo visie. Greenport is de jus die erover heen is gegooid. Het is nu nog een vaag begrip, maar ik merk dat het professioneel wordt aangepakt. Dankzij Greenport zetten we ons als regio steeds beter op de kaart. Zoals naar Scandinavië en Duitsland, onze grootste afzetgebieden. Het is goed dat de politiek dit project stimuleert. Het is net dat zetje dat we nodig hebben."


Samenwerking

"Als je samenwerkt, kun je een grotere afzetmarkt bedienen. En kunnen we bijvoorbeeld het transport efficiënter regelen. Ook is het een goede ontwikkeling dat er handelsbedrijven op de veiling zitten. Dat is handig, die samenwerking met hen."

Sterke regio

"Het Westland kent iedereen. Daar hangt een waas van nostalgie omheen. Maar de Randstad slibt ook dicht. Onze regio heeft daar geen last van. Hier zijn steeds betere verbindingen en nauwelijks files."

Ontwikkeling

"Ontwikkeling is enorm belangrijk. Deze tijd vraagt om ander type personeel. Om telers die ook kunnen managen. Daarnaast moeten we blijven vernieuwen, om de Zuid-Europese markt voor te blijven. Die lijkt ons steeds sneller in te halen."

Bron: Limburg Onderneemt, www.californie.nu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven