Trostomatenteler Roland Gielen 'verkast' naar Californië"Ik hoor bij de eerste nieuwkomers op Californië. Uitbreiding op de vorige locatie was niet meer mogelijk, maar wel nodig om de toekomst van mijn bedrijf veilig te stellen. Vandaar dat ik blij ben dat ik hier verder kon met mijn onderneming."

Meerwaarde

"Je ziet dat bedrijven in de regio weinig mogelijkheden hebben om te groeien, vanwege maximalisering van de kavelgrootte (volgens het Provinciaal Omgevingsplan Limburg, red.). Maar groei is nodig om je toekomst veilig te stellen. Mijn bedrijf is vier keer groter geworden. Dankzij Californië."

Samenwerking

"Als tuinbouwbedrijf is het prettig om dicht bij je toeleveranciers en afzetorganisatie veiling ZON te zitten. De lijnen zijn hier in Californië daardoor lekker kort. Dat is efficiënt werken. Daarnaast ben ik lid van telersvereniging Frutanova, een club van vijf ondernemers door het hele land die zich toegelegd hebben op Tasty Tom tomaten. We hebben een intensieve samenwerking, waardoor we sterker op de markt staan."

Ontwikkeling

"Het is belangrijk dat goed tuinbouwonderwijs in de regio, zoals het AOC en de Middelbare Tuinbouwschool, gewaarborgd blijft. Het blijkt steeds moeilijker om mensen met ‘groene vingers’ te krijgen. Terwijl die hard nodig zijn om een optimaal resultaat te halen. Bovendien: de glastuinbouwsector is een boeiende sector. Het is goed om dat al vroeg bij scholieren door te laten dringen."

Bron: Limburg Onderneemt, www.californie.nu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven