Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Aantoonbare productieverhoging"

Paprikateler Jack Alblas experimenteert met AgroLED van Flowmagic

Tholen - De Westlandse firma Flowmagic heeft het AgroLED Inline32®-belichtingssysteem voor de Tuinbouw geïntroduceerd. Eén van de dankbare gebruikers is paprikateler Jack Alblas. De teler test inmiddels drie verschillende kleurenspectra. Op dit moment test hij de leds heel kort boven het gewas; later in het seizoen gaat Jack tussen het gewas onder de kop belichten.

"Ik ben nu anderhalf jaar geleden begonnen met een kleine proef van circa 10 m2 met AgroLED®-belichting, met alleen Daylight. Dit was de eerste uitvoering van de AgroLED Inline32®-belichting en gaf een aantoonbare productieverhoging. Dit motiveerde mij om hiermee door te gaan. In dit nieuwe seizoen heb ik drie proeven opgezet: met de Daylight-led, met een combinatie van rode, witte en blauwe led's en met een combinatie van rode en blauwe led's", vertelt Jack Alblas.


De AgroLED Inline32® Rood Wit Blauwe belichting

De teler ziet een duidelijke productievoorsprong. "Ik heb gezien dat 6 weken na het planten (vierweekse plant) er sprake was van één week plantontwikkelingsvoorsprong. Hieruit blijkt dat de plantgroei door led's wordt gestimuleerd. Met de combinatie van rode, witte en blauwe led's zag ik in één week al een verschil ik de gewaskleur. Op dit moment wordt er met 16 uur belicht en vooral in de middag zien de planten er beter uit!"


De AgroLED Inline32® Daylight belichting

Volgens de teler is het met led's belangrijk om veel te experimenteren met belichting, omdat er veel meer mogelijkheden zijn met lichtspectra en nanometergebieden. "De plaats waar je de ledbelichting ophangt, is bepalend voor het resultaat. Door de koele lichtbron kunnen we opnieuw de hoogste effectiviteit bepalen in onze zoektocht naar de juiste samenstelling per gewas en per groeistadium."


De AgroLED Inline32® Rood Blauwe belichting

Voor meer informatie:
Kees van Santen
Flowmagic
Bovendijk 35c
2295 RV Kwintsheul
Tel: 0174-243578
Fax: 0174-248700
www.flowmagic.nl

Jack Alblas
Middelbroekweg 146
2675 KJ Honselersdijk