Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

OM eist celstraffen voor diefstal assimilatielampen Westland

Tholen – Het Openbaar Ministerie heeft vrijdagmiddag celstraffen tot 30 maanden geëist tegen drie mannen uit Hoek van Holland die grote hoeveelheden assimilatielampen bij telers in het Westland gestolen en geheeld zouden hebben. Daarnaast zouden ze grote hoeveelheden staaldraad en aluminium bij tuinbouwbedrijven ontvreemd hebben. De lampen verdwenen veelal naar Zuidoost-Brabant, waar de lampen werden ingezet voor de wietteelt.

Vorig jaar september maakten de dieven maar liefst 1130 assimilatielampen buit bij een braak buiten het Westland, bij Zaltbommel. Agenten pakten de verdachten dezelfde dag op, maar luisterden hen al af vanaf de inbraak op de kwekerij in De Lier eind juli. Toen stalen de mannen 63 assimilatielampen op een kwekerij in De Lier en kwamen ze twee dagen later nog eens terug om nog eens 139 lampen te ontvreemden.
De verdachten ontkenden de meeste diefstallen, maar de officier van justitie kon met gegevens van hun mobieltjes aantonen dat ze in de buurt waren geweest en was onverbiddelijk. Tegen de hoofdverdachte (30) eiste de officier een celstraf van dertig maanden, en tegen een tweede verdachte (23) achttien maanden. Een derde verdachte (23), die bij minder inbraken betrokken was, zou volgens de officier zestien maanden celstraf moeten krijgen, waarvan vier maanden voorwaardelijk. De uitspraak is op 20 maart.