Workshops over toekomst glastuinbouw Tinte

Het gemeentebestuur van Westvoorne wil samen met bewoners en telers het glasintensiveringsgebied Tinte zo goed mogelijk inrichten. Daarom wordt hiervoor een Gebiedsvisie opgesteld. Bewoners, telers en andere belanghebbenden kunnen een actieve bijdrage leveren. Dit kan via een aantal workshops onder leiding van een landschapsarchitect. Het proces startte met een openbare informatieavond op maandag 3 maart. De eerste workshop is gepland op donderdag 27 maart.

Workshops

In dit stadium zijn er nog geen concrete vastliggende plannen. Het gemeentebestuur vindt het namelijk van wezenlijk belang dat de visie tot stand komt in samenwerking met de belanghebbenden: bewoners, tuinders, de gemeente Brielle, andere overheden en betrokken maatschappelijke organisaties. Elke workshop heeft een maximum aantal deelnemers van vijftig, die in groepjes van tien uiteen gaan. Binnen het maximum aantal deelnemers geldt een vaste verdeling. Zodoende wordt elke belangengroep voldoende gehoord. De vaste verdeling is als volgt:
  • Bewoners in het glasintensiveringsgebied Tinte: 15.
  • Bewoners van buiten het gebied: 5.
  • Tuinders in het glasintensiveringsgebied Tinte: 15.
  • Tuinders van buiten het gebied (het ‘verspreide glas’): 5.
  • Andere belanghebbenden en instanties: 10.
De werkgroep Glas Voorne Putten van LTO Noord Glaskracht zal aan de workshops deel gaan nemen. Kijk voor meer informatie op de website van gemeente Westvoorne of neem contact op met Leonie Claessen. Telefoon: 010-5296757.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven