Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Intentieverklaring levering warmte aan woonwijk

Prominent levert zonnewarmte uit semi-gesloten kas aan woonwijk

Het leveren van alternatieve en duurzame energie aan de toekomstige nieuwbouwwijk Hoogeland in Naaldwijk lijkt technisch en economisch haalbaar. Dat blijkt uit een onderzoek dat KEMA in opdracht van gemeente Westland heeft uitgevoerd. Een belangrijk onderdeel hiervan is levering van zonnewarmte vanuit de semi-gesloten kas van de Prominentgroep.



De betrokken partijen - gemeente Westland, Prominent, Woningcooperatie Vestia en Zorginstelling Pieter van Foreest - hebben hiervoor op 14 februari een intentieovereenkomst ondertekend. In deze overeenkomst staan afspraken over de vervolgstappen die moeten leiden tot een optimaal systeem van duurzame energievoorziening van de kas van Prominent naar de wijk Hoogeland.

Basis voor de plannen is de Energievisie die de gemeente Westland heeft opgesteld. Duurzaamheid heeft een belangrijke rol gekregen binnen de ruimtelijke ordening. Uitgangspunt is dat duurzame stedenbouw wordt bevorderd. In Hoogeland te Naaldwijk zal een woonwijk met ongeveer 1200 woningen worden gebouwd in combinatie met enkele maatschappelijke voorzieningen, waaronder verpleegtehuis De Naaldhorst.

Bron: Prominent
Publicatiedatum: