Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Californië strijdt tegen geelkrulbladvirus in tomaat

Tholen - Californië wordt momenteel bedreigd met het geelkrulbladvirus in tomaten. Het virus is wijdverbreid in het noorden van Mexico en werd in Californië voor het eerst aangetroffen in de Imperial Valley in maart 2007. Het virus vormt daarmee een relatief nieuw probleem voor de Amerikaanse tomatentelers. Onderzoekers houden hun adem in of het virus zich niet verspreidt naar de belangrijke tomatenteeltgebieden in Noord-Californië. "Het is een verwoestend virus; één van de ergste tomatenvirussen in de wereld", vertelt Bob Gilbertsen van de Universiteit van Californië. "Maar het goede nieuw is dat het virus zich alleen verspreidt door middel van de wittevlieg".

De onderzoeker heeft er goede hoop op dat het virus de meeste gebieden in Californië voorbijgaat als gevolg van de koude temperatuur en de periode van 3 maanden dat er geen tomaten worden geteeld. Maar toch roept Bob Gilbertsen de telers op om streng toezicht te houden op de tomaten en pro-actieve maatregelen te nemen, zoals monitoring van de wittevlieg en virusachtige symptomen, testen voor het geelkrulbladvirus en voorafgaand aan het vervoer de tomaten te behandelen met biologische bestrijdingsmiddelen.