Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Priva Energie Monitoring:

Online inzage in energiemeetdata

Tholen – Priva is sleutelspeler op het gebied van geautomatiseerd klimaat- en procesbeheer. Priva maakt zich daarbij sterk voor energiebesparing want energie wordt steeds schaarser en dus kostbaarder. Een paar jaar geleden ontstond dan ook binnen Priva het initiatief om een energiemeetbedrijf op te richten. Daaruit werd in juni 2005 Priva Energie Monitoring gestart. Het bedrijf levert en plaatst meters, maar leest ze ook uit en geeft de klant dagelijks online inzage in de meetdata. De interesse van telers in het systeem was zo groot dat Priva Energie Monitoring in 2007 helaas niet aan alle aanvragen kon voldoen. Inmiddels is de bezetting aangepast en worden nieuwe aanvragen in behandeling genomen.


Frank Visscher (Priva) en Cor van der Kaaij

Omdat Priva Energie Monitoring een gecertificeerd meetbedrijf is, mag het alle metingen op het gebied van elektriciteit, aardgas en inkoopaansluitingen verzorgen. Naast de inkoop van elektriciteit en aardgas zorgt het bedrijf ook voor alle WKK- en warmtemetingen. "Alle meters, ook op het gebied van CO2 en warmte kunnen op afstand worden uitgelezen. Daarmee hebben de telers dagelijks online inzage in de data van inkoop, teruglevering en productie", vertelt account manager Frank Visscher. "Daarmee heeft de klant een 'tool' in handen om data en facturen te controleren." Priva stuurt de data dagelijks door naar de netbeheerder, die deze gegevens op zijn beurt weer doorstuurt naar de leverancier.Tomatenteler Cor van der Kaaij van Red Star Trading startte een jaar geleden met vijftien andere vooruitstrevende en innovatieve glastuinbouwbedrijven 'Kas Energy' op. Gezamenlijk kozen zij voor de meetdienst van Priva Energie Monitoring. "In totaal hebben deze bedrijven een areaal van meer dan 300 hectare. Energie heeft in vier jaar tijd een enorme impact gekregen op tuinders. Deze groep voert nu de boventoon in het managen ervan. De bedrijven van 'Kas Energy' maken gebruik van een zogenaamde vijf-minutenregeling, waarbij ze iedere vijf minuten online inzicht krijgen in de verschillende data. Omdat het allemaal belichtingstuinders zijn, is die regeling zo belangrijk", legt Cor van der Kaaij uit.De tomatenteler is tevreden over het systeem van Priva. "Priva heeft heel goed werk geleverd. Wij willen altijd sneller en de eisen waren hoog. De Megawattprijs schommelt in de winter tussen de 0 en 800 euro. Daarbij fluctueert het energievermogen binnen een half uur al enorm. Onze ervaring is dat alles op het gebied van automatisering vertraging oploopt en meer kost dan begroot. Maar het gaat er in deze business om wie er in een jaar de minste fouten maakt en wie ze het snelste oplost. De wil om de problemen op te lossen was er absoluut. Ik weet zeker dat Priva het niet beter had kunnen doen", zegt Cor van der Kaaij lovend. Frank Visscher voegt hier nog aan toe dat het juist vanwege de fluctuerende prijzen en de enorme (financiële) belangen van de tuinder essentieel is om een betrouwbaar meetbedrijf aan te wijzen voor de bemetering.Is de dienstverlening van Priva ook goedkoper dan van andere leveranciers? "De prijzen zijn concurrerend, maar belangrijker is de meerwaarde die wij leveren", vertelt Frank Visscher. "Priva heeft kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit hoog in het vaandel staan en is daarom voor de klant een prettige partner om de metingen te verrichten. Je hebt als teler inzicht in de meetdata en omdat wij onze dienstverlening niet combineren met handel en levering in energie werken wij onafhankelijk", somt de account manager van Priva op. "Inmiddels hebben we ruim 300 meetinrichtingen die we dagelijks uitlezen. Dit jaar is de organisatie uitgebreid en geprofessionaliseerd zodat we alle aanvragen direct in behandeling kunnen nemen."

Voor meer informatie:
Frank Visscher
Priva Energie Monitoring
Mr. E N van Kleffenstraat 12
6842 CV Arnhem
Tel: 026 – 38 98 300
Fax: 026 – 35 13 971
www.privamonitoring.nl