Leerwerktraject glastuinbouw toegelicht

Telers enthousiast over 'Glasheldere toekomst'

Dinsdag 19 februari was de info avond voor de glastuinbouwbedrijven over het nieuwe leerwerktraject in de glastuinbouw. Karpos start in maart in samenwerking met AB Limburg en Citaverde College het nieuwe BBL traject: een glasheldere toekomst. De instroom van jongeren in de groene sector voldoet niet aan de gewenste vraag. Zowel in aantallen niet als in kennis niet. Om toch gekwalificeerde mensen in de sector te krijgen, is Karpos met het initiatief begonnen om mensen (om) te scholen tot teeltmedewerker/coördinator die doorgroeimogelijkheden krijgen om in de toekomst een leidinggevende functie te bekleden.

Na een ronde Limburgse vlaai opende Marcel Janssen, manager Karpos, de avond.
Na het welkomstwoord vertelde Paul Palmen, sectormanager plantaardig AB Limburg, over de mogelijkheden van AB Limburg. Maar voornamelijk over de arbeidsproblematiek van het grote tekort aan goed opgeleide mensen in de plantaardige sector. De cijfers van het CWI liegen er niet om.

Vervolgens nam de heer Peter Korsten van Botany het woord over en vertelde over de ontwikkelingen binnen de sector en het tekort aan kennis zij constateren binnen de glastuinbouwbedrijven op middenkader niveau.

Marcel Janssen vertelde vervolgens over de opzet van het project. De rol van Karpos als projectmanager werd verder toegelicht, maar ook de rol van AB Limburg als werkgever en Citaverde College als opleider. Tevens werd de bedrijven de mogelijkheid geboden om eigen medewerkers te laten deelnemen. Na de presentatie was de mogelijkheid tot het stellen van vragen. De interesse was zeker gewekt bij de tuinders en zij zien de toekomst glashelder!

Bron: Karpos

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven