Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groglass AR-glas voor 8% méér licht en 10% minder NIR

Maandag 3 en dinsdag 4 maart zullen er in het Westland twee voorlichtingsavonden plaatsvinden, waarvoor kwekers, adviesbureaus en andere geïnteresseerden worden uitgenodigd.

De avond zal beginnen met een introductie van het nieuwe kasbedekkingsmateriaal Groglass AR-glas, standaard tuinbouwglas dat voorzien wordt van een duurzame antireflectie-coating. Deze antireflectie-coating zorgt er voor dat de lichttransmissie met relatief 8 % toeneemt, maar ook dat de NIR-instraling met ca. 10 % verminderd wordt. Dit laatste punt kan zeker voor (semi-) gesloten kassen interessant zijn. GroGlass AR-glas zal vanaf het tweede kwartaal 2008 leverbaar zijn.

Verder zal Dr. Silke Hemming van Wageningen Universiteit deze avond een presentatie houden over licht, klimaat etc. Ook Ir. Egon Janssen van TNO Bouw en Ondergrond houdt een presentatie over o.a. Groen Label Kas en IDT 2007/Radiance (methoden om licht te meten). Aan het eind van de avond zal er een korte vragenronde plaatsvinden.

U kunt meer informatie vinden over GroGlass® AR-glas op www.groglass.com. Indien u interesse heeft om één van deze voorlichtingsavonden bij te wonen, verzoeken wij u een mailtje te sturen naar [email protected] of even te bellen met Michiel van Spronsen, telefoonnummer 06-53135506. Vermeld u s.v.p. ook even welke dag u de voorlichtingsavond bij wilt wonen. U ontvangt na aanmelding nog een uitnodiging met nadere details.
Publicatiedatum: