Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Havecon Kassenbouw:

Ontwikkeling nieuw ‘rubbertje’ maakt kas nog meer waterdicht en stormvast

Tussen de drukke (productie)bedrijven door houdt Havecon zich ook bezig met productontwikkeling. Omdat de productie van de onderdelen in eigen handen is of bij vaste leveranciers, is het bedrijf in staat om ‘een kas op maat’ te maken. Zoals uit het projectenoverzicht op www.havecon.com blijkt, kan er eindeloos worden gevarieerd met kolomhoogtes, traliebreedtes, glasmaten, luchtramen, enzovoort.Henk Verbakel meldt dat Havecon Kassenbouw een doorlopend gerubberde dekroede heeft ontwikkeld. Deze vinding bevordert nog meer de stormvastheid en de waterdichtheid van de kas van Havecon. Bovendien leidt de doorlopend gerubberde dekroede tot energiebesparing. Daarom is de volgende naam bedacht: Havecon Energy Roede. De sponning van de nieuwe dekroede is over de hele lengte voorzien van ingerold rubber, zodat het glas geen contact maakt met het aluminium van de dekroede.Bovendien wordt elke roede gefixeerd op de Haveconaluminiumgoot.
Hierdoor is verschuiving van de roede ten opzichte van de groot niet meer mogelijk. Het revolutionaire Havecon ER-systeem is uniek in de glastuinbouw en biedt diverse voordelen:
  • de uitstekende afdichting zorgt voor een lager energieverbruik;
  • de nieuwe dekroede neemt de kastemperatuur aan, zodat condensvorming wordt tegengegaan;
  • de lange zijden van het dekglas komen niet in aanraking met het aluminium van de dekroede, met als gevolg minder trillingen in het dekglas;
  • betere bescherming van het dekglas;
  • aanzienlijk minder glasbreuk tijdens storm;
  • vijf jaar garantie op spontane ruitbreuk;

Het Havecon ER-systeem zorgt er voor dat het dekglas niet meer in aanraking komt met de aluminium roede. Dit leidt tot betere isolatie, grotere waterdichtheid en stormvastheid

Het Havecon ER-systeem sluit goed aan bij het HaveconDek-systeem: de doorlopende gootafdichtingstrip. Samen leidt de toepassing van deze twee systemen tot een betere constructie, meer veiligheid, minder kans op breuk, lager energiegebruik, kortom een goed punt om mee te nemen in uw beslissingen! In de huidige barre tijden waarin het weer steeds grilliger lijkt te worden, zijn dit heel belangrijke nieuwe ontwikkelingen. Havecon heeft het nieuwe product uitgebreid in de praktijk getest en de ervaringen zijn zo positief, dat de kassenbouwer er binnenkort mee in productie gaat.

Bron: Nieuwsbrief Havecon Kassenbouw
Publicatiedatum: