Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"“Een mooie stormbestendige kas en ook prijstechnisch interessant"

21.000 meter nieuwe kas voor Maatschap Van den Bosch & Pauw

Jaco van den Bosch en zijn vrouw Annette hebben geen seconde spijt van het feit dat ze in het voorjaar van 2007 met Havecon Kassenbouw in zee zijn gegaan voor de realisering van 21.255 vierkante meter nieuw glas. De kwekerij van groene paprika’s aan de Hoekeindseweg in Bleiswijk zag met de aankoop van ‘buurmans grond’ de bedrijfsomvang toenemen naar 5,4 hectare glas.



Een van de redenen om met Havecon in zee te gaan, was dat een door de Bleiswijkse bouwer gerealiseerd complex in de Wieringermeer in januari 2007 had bewezen goed stormbestendig te zijn. "Natuurlijk hebben we nog geen echte storm gehad, maar we hebben er alle vertrouwen in dat Havecon een zeer degelijke kas heeft gebouwd. Bovendien een bijzonder lichte kas. Met een traliebreedte van acht meter, een kolomhoogte van 5,90 meter en de 1.67 meter ruit in combinatie met eenruits gehard glas veropen lucht van 1.35 meter, denken wij qua licht de beste kas in huis te hebben. We hebben hoge verwachtingen van de productie in de nieuwe kas", aldus Jaco van den Bosch die de kas van Havecon ook prijstechnisch interessant noemt.

De kweker is daarnaast zeer content over het verloop van de bouw. "We hadden in het voorjaar van 2007 het weer mee, dus de kas stond heel snel overeind. Natuurlijk zijn er onderweg problemen geweest - dat heb je bij iedere bouw - maar Voorwinden en zijn mensen stonden altijd klaar om problemen op te lossen. Daar is op uitstekende wijze mee omgegaan. Je kunt met die mensen afspraken maken en wat ze beloven komen ze ook na”, aldus de kweker die nu letterlijk 'aan zet' is om een goede zetting te bereiken, met als eindresultaat een topproductie paprika’s. Aan de kas zal het niet liggen", vermoedt Jaco van den Bosch.

Bron: Nieuwsbrief Havecon, februari 2008
Publicatiedatum: