Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Overeenkomst getekend tijdens Tuinbouw Relatiedagen Rijswijk

SO Natural opnieuw in zee met Innogrow

SO Natural kiest opnieuw voor Innogrow voor het ontwikkelen van een op maat gemaakt energie- en klimaatsysteem. In 2006 resulteerde de samenwerking al in de bouw van een GeslotenKas. Hierdoor werden de teeltomstandigheden dusdanig geoptimaliseerd dat de productie aanzienlijk verbeterd werd, terwijl de energierekening behoorlijk lager uitviel. Tijdens de Tuinbouw Relatiedagen tekent het bedrijf een nieuwe overeenkomst met Innogrow en installateur Voshol voor het realiseren van nog eens vier hectare geconditioneerde teeltomgeving.

Het bedrijf achter SO Natural heet Smaal Orchideeën, naar de broers Andre, Hans, Martin, Wouter en Johan Smaal. In hun bedrijven in Bleiswijk en Moerkapelle telen zij op negen hectare op innovatieve wijze exotische orchideeën. Het nieuwbouwproject omvat vier hectare, waarvan twee hectare met een verhoogde teeltlaag. Deze teeltlaag wordt geconditioneerd. De onderste laag wordt gebruikt voor de verwerking van het product. Daarnaast wordt in het bestaande bedrijf, dat direct naast het nieuwbouwproject ligt, nog twee hectare geconditioneerd. De inrichting wordt vergelijkbaar met de vestiging ‘Bleiswijk’.

Innogrow verzorgt een compleet concept om de overstap van traditioneel naar (semi-) gesloten telen succesvol te maken. Na oplevering begint de meest essentiële fase waarin het systeem wordt geoptimaliseerd. Dit vraagt een omschakeling in de teeltwijze. SO Natural heeft deze omschakeling al meegemaakt in 2006, toen zij met Innogrow en Voshol in Bleiswijk 8.500 m2 GeslotenKas realiseerden. Het nieuwe telen wordt massaal omarmd door de tuinbouw. Want niet alleen voor orchideeëntelers, maar ook voor veel groente- en bloementelers biedt het uitstekende perspectieven.

De nieuwe overeenkomst wordt op woensdag 13 februari 2008 om 16.00 uur getekend in de stand van Innogrow (standnr. 106). U bent van harte welkom om deze gebeurtenis bij te wonen en het glas te heffen op weer een duurzaam stukje glastuinbouw.

Bron: Innogrow
Publicatiedatum: