Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teelttip 'Fantasy':

Zuinig zijn op gerealiseerde zetting

Eind week 5 is de zetting er goed opgekomen, we moeten echter nog niet te enthousiast temperatuurinstellingen gaan wijzigen. Laten we zuinig zijn op de kleine vruchtjes ter grootte van een knikker, met de omslag naar zacht en donker weer na een redelijk licht weekend is dat ook noodzakelijk. Met etmaaltemperaturen rond de 18ºC tot 18.5ºC hebben we het wel gehad, meer zit er nog niet in gezien het huidige weertype.Bij donker en zacht weer midden op de dag de temperatuur verhogen met 1 of 2ºC, draagt bij aan een actief en groeizamer klimaat. Met meer licht kunnen we nu ook meer CO2 toedienen, dit komt ten goede aan vruchtuitgroei en zal de plant meer in balans brengen. Voor zover de buitentemperatuur het toelaat, het scherm zoveel mogelijk open tussen 2 uur na zon op en 2 uur voor zon onder. Bij zacht weer kunnen we het scherm ook open houden tot de ingestelde voornachttemperatuur is bereikt.

De mat EC ligt in veel gevallen boven de 4 EC met uitschieters van 5 EC. Dit is aan de hoge kant, zeker voor de uitgroei van de jonge vruchtjes is dat niet wenselijk. Daarnaast is het vochtvolume van de mat behoorlijk gedaald door de lage watergift in week 4 en 5. We zullen de komende tijd door middel van extra beurtjes midden op de dag de mat EC weer onder de 4 moeten krijgen en uiteraard de matten weer op een acceptabel vochtniveau.

Bron: Teelttip Fantasy, De Ruiter Seeds
Publicatiedatum: