Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Centium toegelaten in kleine akkerbouw- en groentegewassen

Tholen - Centium 360 CS, het onkruidbestrijdingsmiddel, is toegelaten voor de teelt van een aantal kleine akkerbouw- en vollegrondsgroentengewassen. Centium mag nu ook worden toegepast in de teelt van tuinbonen, gezaaide koolraap, boerenkool, rabarber, spinazie, knolvenkel, bleekselderij, knolselderij, blauwmaanzaad, koolzaad, witte lupinen en raketblad.

De bodemherbicide Centium 360 CS heeft als werkzame stof clomazone. Het middel was al toegelaten in consumptieaardappelen, diverse erwten- en bonensoorten, peen, kool, asperges en bieten. Uit door de productschappen Akkerbouw en Tuinbouw gefinancierd onderzoek bleek Centium ook goed bij te dragen aan de bestrijding van éénjarige breedbladige onkruiden in andere kleine akker- en tuinbouwgewassen. Met Belchim Crop Protecion is daarom in het kader van het project 'effectief middelenpakket' door de sectoren een derdenuitbreiding van de toelating aangevraagd.

Bron: AgriMedia