Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teelttip trostomaat Tourance

We zien momenteel onder de lage lichthoeveelheden dat sommige gewassen op kracht ingeboet hebben. We zullen hier sterk op moeten reageren om voldoende kracht in de plant te houden en om goede ontwikkelingen van plant en tros te houden. Op donkere dagen zal het streefetmaal rond de 17ºC bedragen. Is er licht, reageer dan door de middagpiek te verhogen (23/24ºC) en te verlengen. Ook de voornacht kan dan een graad omhoog op lichtsom (bij 300 Joules). Streefetmaal wordt dan 100J+100J per tros => 18ºC en dan een sterke aanpassing op licht.



De middagpiek zal een positieve invloed hebben op het openspringen van de tros. We zien op een aantal plaatsen de tros toch wat ver de plant in zakken voordat die bloeit. Reageer hier op, ook op donkere dagen om te pieken tot 21ºC. We zien dat op een aantal plaatsen de vrucht al aardig begint te trekken aan de plant. Maak het deze gewassen ook wat makkelijker. Doseer tot waarden rond de 800 ppm CO2. Laat het verschil tussen het gemiddelde van de nacht en van de dag ook niet groter zijn dan 3oC.

We krijgen nu wat meer licht in de komende dagen. Mocht dit onverhoopt toch tegenvallen en de aan te houden dief is zwak en ongelijk, durf dan het aanhouden eventueel een week uit te stellen. Liever een gelijke dief een week later, dan ongelijkheid in het gewas creëren.

Bron: Teelttip Tourance, De Ruiter Seeds
Publicatiedatum: