Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teelttip komkommer De Ruiter Seeds

Besteed veel aandacht aan het draineren van de matten. Slecht gedraineerde matten doorwortelen niet maximaal en wanneer er water in de matten blijft staan, kan dit in de loop van het voorjaar Pythium veroorzaken. Wanneer een hoge Ec (boven 3,5 mS/cm) meegegeven wordt, moet ook het drainpercentage wat hoger gehouden worden om zodoende sneller de gewenste waarde te bereiken, maar ook om te voorkomen dat drogere plekken in de mat verzouten.

CO2 en klimaat

Streef overdag naar een actief klimaat. Let vooral onder folie goed op. Bij te weinig verdamping wordt te weinig voeding opgenomen en ontstaat een te zwakke plant die onvoldoende uithoudingsvermogen in het voorjaar heeft. In de eerste twee uur na zon op, moet de CO2-concentratie eerst dalen voordat gestart mag worden met doseren. Bij een lage waarde (400 ppm) zullen de huidmondjes verder opengaan en zal het gewas actiever zijn. Als de verdamping goed op gang gekomen is, kan de CO2-waarde weer wat hoger (500 ppm) gehouden worden.

Snoeibeleid

Meestal hoor je na de teelt dat er toch nog te veel stamvruchten aangehouden zijn. Nú hebben we de kans om dit vóór te zijn!Gebruik de ervaringen uit de voorgaande jaren om het aantal vruchten aan de stam vast te stellen. Te zware stambelasting veroorzaakt te zwakke ranken en een dip in de productie. Let echter ook op dat de belasting ook niet te laag is, omdat dat te weelderige groei veroorzaakt. Maar let er ook dat de ranken zich te veel volladen, waardoor de overgang moeizaam verloopt. Het snoeibeleid moet gericht zijn op regelmaat in productie en dus ook een goede overgang op de ranken!

Bron: Teelttip Komkommer, De Ruiter Seeds
Publicatiedatum: