Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gelderland gaat akkoord met keuze glastuinbouwgebieden

Tholen - De provincie Gelderland gaat akkoord met de gebieden die de Gelderse regio’s hebben aangewezen voor glastuinbouw. Met dit besluit reageren Gedeputeerde Staten op een motie die in de vergadering van 31 oktober 2007 door Provinciale Staten werd aangenomen. De regio's: Stedendriehoek, Noord-Veluwe, Rivierenland en Stadsregio Arnhem Nijmegen, hebben besloten alle nieuwe glastuinbouwbedrijven in een gebied te clusteren. Deze gebieden worden door de gemeenten zelf grotendeels in 2008 en 2009 in de bestemmingsplannen vastgelegd. De provincie heeft een subsidie beschikbaar gesteld voor hervestiging van bedrijven in clustergebieden.

De regio’s Achterhoek en Vallei wijzen geen gebied aan, omdat er in deze regio's weinig glastuinbouwbedrijven zijn die willen groeien. Dit betekent dat de bedrijven in die regio's maximaal 20% mogen uitbreiden. Als zij meer willen groeien, zullen ze zich in de concentratiegebieden buiten deze regio’s moeten hervestigen. Daarvoor stelt de provincie een verplaatsingssubsidie van 400.000 euro per bedrijf beschikbaar.

Bron: AgriMedia