Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitbreiding glastuinbouw Mastenbroek: niet mogelijk wel noodzakelijk

Tholen - Uit onderzoek naar vier mogelijke uitbreidingslocaties voor de glastuinbouw, uitgevoerd in opdracht van Gedeputeerde Staten (GS) van Overijssel, lijkt uitbreiding van de glastuinbouw in de polder Mastenbroek bij de Koekoekspolder niet mogelijk te zijn. De polder Mastenbroek in de gemeente Kampen is volgens het onderzoek wel geschikt voor glastuinbouw, maar een uitbreiding met 250 hectare zou de grenzen van het Nationaal Landschap IJsseldelta overschrijden.

Volgens verantwoordelijk gedeputeerde Piet Jansen zijn de uitkomsten van het onderzoek in lijn met eerdere besluiten van GS over het handhaven van het open karakter van de Mastenbroekerpolder. "Overigens is er in de Koekoekspolder de eerste jaren nog voldoende ruimte voor de glastuinbouw." Uitbreiding van het glastuinbouwgebied is volgens LTO Noord Glaskracht noodzakelijk om de verwachte groei van de glastuinbouw in de Koekoekspolder op te kunnen opvangen. De organisatie is juist van mening dat een "duurzame glastuinbouwontwikkeling in de Mastenbroekerpolder een positieve bijdrage levert aan de doelstellingen en de ontwikkeling van het Nationaal Landschap".

Het huidige glastuinbouwgebied in de Koekoekspolder werkt volgens LTO Noord Glaskracht hard aan een omslag waarbij de glastuinbouw verandert van energiegebruiker naar producent van duurzame energie. "Op dit moment is al een flinke CO2-reductie gerealiseerd. Door een integrale, innovatieve inrichting is in het uitbreidingsgebied op dit punt nog veel meer mogelijk."

Bron: AgriMedia