Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Plantenkwekerij Valstar:

"Alle faciliteiten op de nieuwe locatie om goede plant te telen"

Tholen – Bijna een jaar geleden verhuisde Plantenkwekerij Valstar van Monster naar 's-Gravenzande. "Alle faciliteiten om een goede plant te telen, zijn op onze nieuwe locatie van 5 hectare aanwezig. Door verdeling in klimaatzones kunnen wij optimale groeiomstandigheden creëren", vertelt John Hendriks. Automatisering is dan ook ver doorgevoerd binnen het bedrijf met 6.500 lux belichting, teelt op rolcontainers en ook is het bedrijf voor een groot gedeelte van bevochtiging voorzien.



Om mee te gaan in de vernieuwing ging Plantenkwekerij Valstar enkele jaren geleden op zoek naar een nieuwe locatie en dat viel niet mee. "We zochten een bedrijf met deze oppervlakte langs de kust. Dat is teelttechnisch beter, omdat er meer licht is langs de kust en het in de zomer koeler is", vertelt John Hendriks. Het bedrijf is verdeeld over twee seizoenen: groenten- en potplanten. Het groentenseizoen loopt ongeveer van de zaaidatum van 1 oktober tot levering 1 februari. De rest van het jaar wordt ingevuld met bloeiende potplanten en het bewortelen van stekken.



Paprika- en tomatenplanten vormen de hoofdmoot voor Valstar. Daarnaast levert het bedrijf planten aan een enkele aubergineteler. "Vorig jaar zijn we door schaalvergroting een paar klanten kwijt geraakt, maar het areaal is gelijk gebleven. Klanten worden groter en daardoor moet je zelf groter gaan denken", zegt John Hendriks. Zo verschilt het aantal groentenplanten dat Valstar aan telers levert van 17.000 tot 500.000 planten per klant.



John Hendriks noemt Plantenkwekerij Valstar een Westlands georiënteerd bedrijf. "Maar we hebben ook klanten in B-driehoek, Tinte en de Wieringermeer en klanten in het buitenland voor het late segment. Al de wensen worden in de opkweek vertaald naar een optimaal product voor iedere klant! Daarbij moet gezegd worden dat de energiemarkt tegenwoordig bepaalt wat er gebeurd. Aan bedrijven met wkk leveren we vaak een kleinere plant dan bedrijven zonder wkk. Die gaan later planten en willen daardoor vaak een plant van een dag of 10 ouder.



Alle werkzaamheden worden verricht op tafelhoogte én zo mogelijk in de centrale verwerkingsruimte. "Hygiëne is voor ons bedrijf heel erg belangrijk. Wij willen de mensen zo veel mogelijk uit de kas houden. Er is permanente controle op ziektes en plagen en bij elke productwisseling worden de kweektafels gereinigd en wordt ons recirculatiewater continue ontsmet", vertelt John Hendriks. "Door een goede hygiëne zorg en kennis leveren wij planten van een uitstekende kwaliteit."

Voor meer informatie:
John Hendriks
Plantenkwekerij Valstar
Steenenburchweg 31
2691 LX 's-Gravenzande
Tel: 0174 - 21 20 21
Fax: 0174 - 24 89 14
www.valstarplant.nl