'Geforceerde' rabarber geeft een bitterzoet resultaat

Tholen – In deze tijd van het jaar ligt 'geforceerde' rabarber in het schap, totdat over twee maanden de eerste rabarber uit de vollegrond wordt geoogst. Het 'forceren', het geven van extra warmte, is een techniek die op tal van groenten en fruit wordt toegepast. Enkele eeuwen geleden gebeurde het al bij exoten die alleen seizoensgebonden beschikbaar waren. Oorspronkelijk werd warmte gegenereerd door hete beden van bladeren en paardenmest, waardoor de temperatuur in de stapel kon oplopen tot 60°C.

Nu is het mogelijk om de groei van rabarber thuis in een zwarte zak op een warme plaats te 'forceren'. De gedwongen stengels zijn goed van smaak, erg zuur, maar goed te koken. Als de stengels zijn gebruikt kunnen de planten worden weggegooid of worden geplant in de volle grond.

Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven