Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Weblog Frank van Kleef:

Goede voornemens

Allereerst wil ik alle lezers een heel gelukkig en gezond 2008 toewensen. We staan met beide benen in het nieuwe jaar maar in gedachte zijn we nog volop bezig om het oude jaar af te ronden. De registraties van meststoffen, energie en gewasbeschermingsmiddelen moeten worden bijgewerkt en ingeleverd. De standen van de watermeters op de bronnen worden doorgegeven aan de provincie. De laatste administratie moet bij elkaar worden gezocht en bij de boekhouder worden ingeleverd. Voor de energie facturen die nog niet binnen zijn moet een schatting worden gemaakt aan de hand van de meterstanden. Zaken die nog zijn blijven liggen proberen we toch snel nog even te regelen, zodat we het resultaat van 2007 zo zuiver mogelijk in beeld krijgen.

Over een maand of drie krijgen we bevestigd wat we zelf al lang weten. 2007 was een slecht jaar, zakelijk gezien dan. Want op andere gebieden heb ik enorm veel geluk gehad. De dokters bleken het achteraf helemaal fout te hebben toen ze dachten dat een familielid ernstig ziek was, en voor de gezondheid van mijn nichtje hebben zij maandenlang gevochten met uiteindelijk een goed resultaat. Terugkijkend kan ik dan ook alleen maar blij zijn over hoe 2007 is geëindigd, want het had zoveel minder kunnen zijn.

En dus beginnen we vol goede moed aan 2008, de meeste nieuwjaarsbijeenkomsten zijn achter de rug en we hebben elkaar allemaal weer het allerbeste gewenst. In gedachte heb ik een lijstje gemaakt wat ik dit jaar voor mezelf en de mensen om mij heen, beter wil doen dan voorheen. Alleen in gedachte want de ervaring leert dat het moeilijk is om uit het bestaande ritme los te komen. Het lijkt me dan ook beter om die gedachte niet uit te spreken, dan hoeft ook niemand mij erop te wijzen als er weer niets van terecht komt. Trouwens, de afgelopen jaren was de reactie op mijn goede voornemens toch al niet veel meer dan “ja….., best….., we zullen wel zien wat er van terecht komt”. Nee, het lijkt me veel leuker om gewoon mijn uiterste best te doen, en te kijken of ik er in slaag om mezelf te verrassen. Het is vroeg genoeg om met goede voornemens naar buiten te komen als het op begint te vallen dat ze uitkomen, ook al is het vlak voor kerst.

Frank van Kleef www.royalpride.nl
Publicatiedatum: