Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Burgemeester Sjaak van der Tak (Westland):

"Modernisering glastuinbouw loopt gevaar"

Tholen - "De modernisering van de glastuinbouw in Westland loopt gevaar als er geen oplossing komt voor het probleem rond de WKK-centrales", waarschuwde burgemeester Sjaak van der Tak woensdagavond in zijn nieuwjaarstoespraak. De warmte kan gebruikt worden om groenten en bloemen sneller te laten groeien; de elektriciteit zou goed zijn om huizen te voorzien van stroom. Precies bij dat laatste zit het probleem. De telers verwachten namelijk concurrentie van een kolencentrale die op de Maasvlakte komt, die precies hetzelfde kunstje uit kan halen als zo'n warmtekrachtkoppeling.

Daar komt bij dat netbeheerder Tennet eerder zei pas in 2010 genoeg capaciteit te hebben om de hoeveelheid elektriciteit van de tuinders te kunnen opnemen. Ondanks dat minister Maria van der Hoeven vorige maand aankondigde WKK-centrales voorrang te willen geven op het energienet, zijn Westlandse telers niet gerust. Momenteel is zij in onderhandeling met energiebedrijven voor een oplossing. Binnen een jaar wil de minister de wet aanpassen voor de telers.

Bron: Radio TV West