Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook voor groenten- en fruitveilingen

MPS-Florimark Auction brengt ketenbrede borging dichterbij

Het certificaat MPS-Florimark kende al een handels- en telersvariant, maar is nu verrijkt met een certificatieschema voor veilingen. Nu de keten zich in toenemende mate laat certificeren, wil deze partij niet achterblijven. FloraHolland Rijnsburg is de eerste veiling ter wereld die voldoet aan de eisen van het nieuwe certificaat MPS-Florimark Auction. Het certificaat wordt gevormd door twee deelcertificaten die gericht zijn op kwaliteitsborging, namelijk ISO 9001:2000 en het speciaal ontwikkelde MPS-GPA (Good Practice Auction) waarin zowel milieu als sociale aspecten zijn verweven.


VGB-directeur Robert Roodenburg (links) overhandigt het kwaliteitscertificaat MPS Florimark Auction aan vestigingsmanager Jaap de Mol van FloraHolland Rijnsburg

Jaap de Mol, vestigingsmanager van FloraHolland Rijnsburg, ontving de 3 certificaten vanochtend uit handen van Robert Roodenburg (MPS-Bestuurslid en directeur van de VGB). Voor de implementatie van de certificeringeisen maakt FloraHolland Rijnsburg gebruik van MPS-DigiGuide. Dit is een digitaal computerprogramma waarin alle gewenste certificeringeisen staan vermeld en waarin elke veilingmedewerker de voor certificering relevante handelingen kan vastleggen.

MPS-Florimark Auction

Het certificaat is zowel geschikt voor zowel sierteelt- als groenten- en fruitveilingen. Het bestaat uit ISO 9001:2000 en MPS-GPA (Good Practice Auction). Met de certificering van de veiling komt de volledige borging van de keten op het gebied van milieu, kwaliteit en sociale aspecten een flinke stap dichterbij. ECAS B.V. (onderdeel van de MPS Groep) heeft de audits bij FloraHolland Rijnsburg in november uitgevoerd. Nu FloraHolland Rijnsburg zich heeft laten certificeren, is de verwachting dat andere veilingen dit voorbeeld zullen volgen. Twee Japanse veilingen zijn al druk bezig met de voorbereidingen en worden eind januari geaudit.

MPS-Florimark: hét certificaat voor ketenkwaliteit

MPS-Florimark is een overkoepelend certificaat voor kwaliteitsborging. MPS-Florimark had al een telerscertificaat (MPS-Florimark Production) en een handelscertificaat (MPS-Florimark Trade). Daar is nu een veilingvariant bijgekomen, te weten MPS-Florimark Auction.

Het MPS-Florimark certificatenpakket ziet er als volgt uit:

  • MPS-Florimark Production: MPS-A (milieu), MPS-GAP (retaileisen), MPS-Quality (kwaliteit), MPS Socially Qualified (sociaal);
  • MPS-Florimark Trade: Florimark TraceCert (traceerbaarheid), Florimark GTP (milieu/sociaal), ISO 9001:2000 (kwaliteit)
  • MPS-Florimark Auction: ISO 9001:2000 (kwaliteit) en MPS-GPA (Good Practice Auction (milieu/sociaal).
Voor meer informatie:
Anja Kodde
MPS
Tel: 0174 - 615 715
www.my-mps.com

Publicatiedatum: