Topkoks ruziën over versheid diepvriesgroenten

Tholen - Diepvriesgroenten zijn beter dan verse, zeggen Britse topkoks. "Ze bevatten meer vitamines en smaken lekkerder", beweren ze. "De Engelsen doen hun reputatie van gastronomische nietsnutten opnieuw alle eer aan", reageren Vlaamse chefs. "Niets is beter dan vers".

"Wat is makkelijker dan je spruitjes uit de diepvriezer halen en ze in de pan gooien?", vraagt de bekende kok Delia Smith. Volgens Marco Pierre White, rijzende ster aan het Britse culinaire firmament, bevatten groenten die binnen de twee uur na het oogsten ingevroren worden, meer vitamines dan verse. "Wie garandeert me dat verse spruiten ook echt vers zijn? De erwten in supermarkten komen uit Guatemala en de asperges uit Thailand. Hoe lang zijn die onderweg?", klinkt het.

"En wie garandeert me dat die diepgevroren groenten niet uit vervuilde grond komen?", kaatst topkok Guy Van Cauteren, bekend van Vitaya en eigenaar van Het Laurierblad, de bal terug. "Het is typisch Engels. Ze hebben geen gastronomische traditie, net zomin als de Nederlanders. Diepgevoren is nooit zo goed als vers. Alles wat ingevroren wordt, verliest smaak. Proef maar eens het verschil tussen verse bonen en degene die uit de diepvriezer komen: die zijn veel slapper", zegt Van Cauteren.

Bron: vilt.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven