Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nauwelijks Poolse champignons te verkrijgen

Het Poolse champignonseizoen lijkt een klap te hebben opgelopen doordat de hitte in mei en juli de compost verslechterde. Hierdoor zijn minder champignons verkrijgbaar. Naast het naleven van de lopende contracten lijkt er geen ruimte meer te zijn voor nieuwe klanten.De telers zijn het meest getroffen omdat ze hoge kosten hadden door het elektriciteitsverbruik en airconditioning. Joanna Leszko van Grzybmar: "We proberen aan de eisen voor champignons te voldoen, maar in augustus waren de champignons klein. Je kunt er niets aan doen. De telers hebben hard gewerkt om een kwaliteitsproduct te leveren en ze krijgen niet veel winst door de extra kosten die ze moesten maken. Door contracten zijn consumentenprijzen hetzelfde gebleven. Het probleem blijft: er zijn niet veel champignons te krijgen."

Het is nog niet zeker wanneer de situatie van de champignonteelt zal verbeteren. De teelt van nu vindt nog steeds op dezelfde compost plaats. "In oktober zou het beter moeten worden. Gelukkig is het champignonseizoen jaarrond en hoewel we niets kunnen garanderen, zou de situatie tegen die tijd verbeterd moeten zijn."

Voor meer informatie:
Joanna Leszko
Grzybmar Matuszewscy
Tel: +48 61 44 33 404
Email: [email protected]
www.grzybmar.pl
Publicatiedatum: