Afgelopen augustus werd het de tiende editie van het Festa del Pomodoro di Pachino IGP gehouden. De Pachino-tomaat heeft de eerste plaats ingenomen zowel op de markt als bij de eindgebruikers.
De Pachino tomaat heeft een beschermde geografische aanduiding (BGA) gekregen en dit heeft geleid tot een groei van 142% in productie en van 174% in waarde. Daarmee staat het op de eerste plaats van producten uit Siciliƫ met een BGA-merk.

De conferentie maakte duidelijk dat Pachino verder moet worden uitgebreid en dat de marketingactiviteiten moeten worden verbeterd. "We moeten ook rechtstreeks contact houden met de consument en ons richten op innovatie en onderzoek zonder de verbetering en bescherming te verwaarlozen."In die zin wilde de voorzitter van het Consortium, Salvatore Lentinello (foto hierboven), samen met de vicepresident van de telers, Sebastiano Dipietro, en de vicepresident van verpakkingspartners, Giovanni Iuvara, het belang de samenwerking onderstrepen.

"Een belangrijke samenwerking waarmee we de sociale basis van het Consortium willen uitbreiden. Daarom hebben we ook de tiende editie van het festival verplaatst naar Portopalo. We willen laten zien dat we opereren in verschillende gebieden, omdat de waarde van deze tomaat pas echt wordt gezien als het Consortium het volledige teeltgebied beslaat", zegt Lentinello.


Boven, Mauro Rosati (3de van rechts) en het team van het Consortium

"De vele aanwezigen geven ons hoop en doen ons geloven dat we de juiste weg bewandelen op weg naar betere dienstverlening", zegt de president van het Consortium Salvatore Chiaramida.

Special guest tijdens het evenement van Mauro Rosati, directeur van de Fondazione Qualivita, die met zijn waardevolle adviezen fungeerde als een soort peetvader van het evenement.


Contact:
Consorzio di Tutela IGP Pomodoro di Pachino

Via Milano, 2
96018 Pachino (SR)
Tel.: +39 0931 595106
Fax: +39 0931 595106
Email: segreteria@igppachino.it
Web: www.igppachino.it