De Ruiter Seeds:

Nieuwe naam voor oranje paprika

De veredelaars in paprika van De Ruiter hebben de afgelopen jaren niet stil gezeten. Dat blijkt uit de nieuwe rassen in het segment van gele blokpaprika's, zoals San Siro en Sardinero. Maar het team richtte zich óók op oranje paprika's. Dat heeft geleid tot een volgens De Ruiter zeer veelbelovend ras met code DRPB0737.

Van links naar rechts: Arend van Silfhout (TD De Ruiter), Bart van der Valk (Zwingrow), Duco de Ruiter (accountmanager De Ruiter), Peter Custers (accountmanager De Ruiter)

Dat het team van De Ruiter een mooie toekomst voorziet voor dit ras blijkt wel uit feit dat oranje blokpaprika DRPB0737 gisteren een officiële 'doopnaam' kreeg. Die onthulling kreeg een zeer feestelijk tintje bij kwekerij Zwingrow, waar DRPB0737 al enige tijd in proef staat op de locatie aan het Poeldijksepad in Honselersdijk. Teler Bart van der Valk onthulde met een grote taart de naam van dit nieuwe ras: Raptor.

Enthousiaste proefpartner
Het team van De Ruiter koos niet voor niets voor proefpartner Zwingrow. Zwingrow heeft Raptor namelijk al 2 jaar op proef met goede resultaten.

Bart vertelt: 'Wij telen DSP 7054; dat ras heeft dit jaar weer heel goed gepresteerd in productie en kwaliteit. Maar naast DSP 7054 beproeven wij Raptor al 2 jaar op een gedeelte van de kas in Honselersdijk.' Bart gaat verder: 'We hebben goede resultaten behaald met Raptor. De belangrijkste voordelen zijn het hogere gemiddeld vruchtgewicht, waardoor meer vruchten in de duurdere sorteringen vallen. Net als DSP 7054 is de kwaliteit van de vruchten erg goed. Het ras maakt goed snelheid en de vruchten zijn sterk tegen neusrot. Kortom: een ras met veel potentie!'Zwingrow kiest op 1 van de 3 locaties het komende teeltseizoen voor Raptor. Een aantal andere telers in Nederland volgen dat voorbeeld.

Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.com
info@deruiterseeds.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven