Vincent Elegoet, Saveurs du Bout du Monde:

Wortelentekort in Frankrijk

Volgens Vincent Elegoet van Saveurs du Bout du Monde zijn wortelen zeldzaam op de Franse markt. Het is de op een na meest geconsumeerde groente in Frankrijk en het tekort heeft gezorgd voor een aanzienlijke prijsstijging. De wortelen die Elegoet aanbiedt, Chantenay wortelen, zijn erg in trek: "Het zijn kleine, ronde, lekkere worteltjes. Dit product is enorm aantrekkelijk."


Saveurs du Bout du Monde biedt wortelen aan in allerlei kleuren. "We hebben wit, oranje en paars. De gekleurde wortelen worden steeds populairder, omdat ze nu bekend zijn bij de consument. In tegenstelling tot enkele jaren geleden worden ze overal geteeld."

Elegoet beschouwt de komst van gekleurde wortelen op de markt als een positieve ontwikkeling. "Ze hebben de markt voor wortelen een boost gegeven en de vraag dynamischer gemaakt, wat altijd interessant is."Saveurs du Bout du Monde ligt in Bretagne, een regio die geschikt is voor de bloemkoolteelt. Net als bij de wortelen is ook het bloemkoolassortiment vrij kleurrijk. Het bedrijf teelt groene, oranje en paarse bloemkolen.


Saveurs du Bout du Monde is altijd op zoek naar nicheproducten omdat "kleine producten goed werken. We hebben een breed assortiment van producten met op dit moment verschillende soorten radijs, kervel en aubergine."

Voor meer informatie:
Saveurs du Bout du Monde
Le Croissant 
29250 Plougoulm
France


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven