Samenwerken met voedselbank

Met een doelbewuste inspanning om hun voetafdruk van voedselverspilling te verminderen, is NatureFresh Farms een samenwerking aangegaan met voedselbank Forgotten Harvest. In 2018 heeft NatureFresh Farms tot nu toe zo'n 70.000 kilogram voeding aan het programma van Forgotten Harvest geschonken.
 
De kwestie van voedselverspilling wordt zowel op commercieel als op consumentenniveau steeds meer als een ernstig wereldwijd probleem gezien. Elk jaar wordt er wereldwijd immers ongeveer 1,3 miljard ton voeding weggegooid die op vuilstortplaatsen terechtkomt waar het niet wordt gebruikt, waarna het broeikasgassen (voornamelijk methaan) gaat uitstoten. Nu voedselverspilling steeds meer als probleem erkend wordt, doen zowel consumenten als bedrijven in de voedingsmiddelensector steeds meer hun best om het probleem in te dammen.


 
Het team van NatureFresh Farms zei dat het een toezegging heeft gedaan om alle in de kas geteelde producten die niet in de winkel kunnen worden verkocht, maar toch voedzaam en volledig eetbaar zijn, aan Forgotten Harvest af te staan. De voedselbank verzamelt en verpakt de producten vervolgens in gezinsvriendelijke hoeveelheden die worden herverdeeld binnen hun netwerk van voedselbanken.

Justin Guenther, manager bij NatureFresh Farms, was een drijvende kracht achter de ontwikkeling van dit programma: "In de eerste instantie van de creatie van dit programma liepen we tegen een aantal obstakels aan, zoals dat bij elk nieuw programma gebeurt. Maar zodra mensen begonnen te beseffen hoeveel voedsel NatureFresh Farms zo redt, openden zij pas echt hun ogen voor de positieve bijdrage die we als bedrijf kunnen leveren. In 2018 verwacht NatureFresh Farms ongeveer 270.000 kilogram voeding te kunnen doneren aan families die te lijden hebben van voedselonzekerheid via het voedselbanknetwerk van Forgotten Harvest."NatureFresh Farms levert sinds 2011 producten aan Forgotten Harvest, maar de voedselbank voedt al sinds 1990 inwoners in en rondom Detroit. Met 35 vrachtwagens, meer dan 16.000 jaarlijkse vrijwilligers en een grootschalig lokaal en internationaal netwerk legt Forgotten Harvest zich toe op het zo snel mogelijk voorzien van vers, voedzaam voedsel voor gezinnen die te lijden hebben van voedselonzekerheid. 

Chris Ivey, directeur van Marketing & Public Relations bij Forgotten Harvest, legt het belang van hun samenwerking met NatureFresh Farms uit: "Als de enige redder van verse voeding in Detroit is onze samenwerking met NatureFresh een belangrijk onderdeel van onze supply chain. Door deze inspanningen kan Forgotten Harvest de belofte inlossen om een ​​gratis voedzame mix van voedsel kosteloos te bezorgen aan de meer dan 250 partnerbureaus die we in onze gemeenschap ondersteunen."

De missie van Forgotten Harvest om mensen toegang te geven tot essentieel voedsel is een missie waar ook Peter Quiring, de oprichter en CEO van NatureFresh Farms, een voorstander van is: "Werken met een organisatie als Forgotten Harvest, evenals vele andere voedselbanken in de gemeenschap, betekent dat ons bedrijf nog meer mensen kan helpen een gezonder leven te leiden. Om sterke gemeenschappen te bouwen, is het essentieel om goed samen te werken met gelijkgestemde organisaties."

Voor meer informatie:
Kara Badder
NatureFresh Farms
Tel: +1 (519) 326-1111

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven