Goede vraag aan het begin van de herfst

Californië: focus op marktontwikkeling zomertomaten

"De vraag naar tomaten is over het algemeen goed," zegt Aaron Brookes van Jacobs Farm Del Cabo uit Pescadero, CA. "In de zomermaanden verschuift de markt naar lokaal product met dat het beschikbaar komt. Maar de vraag naar programma's op nationaal niveau is ook goed." Hoewel Jacobs lokaal tomaten teelt, worden er enkele variëteiten geteeld op het Mexicaanse schiereiland van Baja California. Dit jaar wordt er voornamelijk geteeld vanuit de noordelijke Baja regio. Dit jaar observeert Jacobs een toename van het tomatenaanbod in vergelijking met vorig jaar. De afgelopen zomers toonden een groei van 15 procent. "De groei van de handel in zomertomaten is een centraal doel en de lijn ontwikkeld zich naar boven," aldus Brookes.Meer gelijkmatige prijzen
Terwijl prijzen variëren naar gelang het aanbod, liggen ze dit jaar rond hetzelfde niveau als vorig jaar, hoewel dit jaar de prijzen meer stabiel zijn geweest dan vorig jaar. "We verwachten dat het eveneens stabiel gaat blijven ook," zegt hij.

Tomaten zijn slechts een van de items die Brookes ter tafel zal brengen tijdens de aankomende Fresh Summit van de PMA, die dit jaar op 19 en 20 oktober in Orlando, Florida, gehouden zal worden. "We gaan een breed spectrum laten zien van de dingen die we doen," zegt Brookes, uitleggend dat Jacobs haar paprika's, pompoenen en kruiden zal presenteren. Naast een aantal hete pepers die volgend jaar op de markt geïntroduceerd zullen worden, komt Jacobs ook met nieuwe kruidenmixen voor wintergerechten. 


Voor meer informatie:
Aaron Brookes
Jacobs Farm/Del Cabo
Tel: +1 (831) 332-1136
aaron.brookes@delcabo.com

jacobsfarmdelcabo.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven