Tholen - Hoewel de droogte een flinke impact lijkt te gaan hebben op het nieuwe knolselderijseizoen, ziet de marktsituatie er volgens Pierre Sweep van A&P Sweep uit Zevenbergen gunstig uit. "Het is raak. Veel klanten zijn een maand weggeweest vanwege de lokale producties, maar ze komen nu allemaal terug. De oude knollen zijn kwalitatief nog goed en fabrieken willen hun voorraad veilig stellen, waardoor de vraag vanuit de industrie op volle toeren draait. Bij ons is de voorraad oude knollen nu geslonken van duizenden naar honderden tonnen.""In december zal blijken welke impact de droogte gaat hebben op de nieuwe knollen. Bij open weer kan de teelt zich nog goed herstellen. De laatste week sta je er toch weer van te kijken hoe alles zich herstelt, maar de teelt staat nog wel op achterstand", aldus Pierre. "Nu is het te hopen dat als er echt minder productie komt, dat we meer naar de versmarkt af kunnen zetten. Fabrieken dekken zich nu in elk geval al in door hun wintervoorraad veilig te stellen."

"Verder is de vraag Europa-breed. Van Duitsland tot Frankrijk, Polen, Engeland, Tsjechiƫ, Noorwegen en Zweden en we exporteren zelfs regelmatig naar Griekenland.
Al met al klagen we niet, want iedereen is blij in de knollenhandel. De prijzen zijn hartstikke goed, waardoor zowel de boer, wij als onze afnemers wat kunnen verdienen. Zo zie je maar dat elk jaar weer anders uit kan pakken dan je vooraf verwacht", besluit Pierre.

Voor meer informatie:
A&P Sweep
De Langeweg 9a
4762 RA Zevenbergen
Tel: 0168-327750
Mob: 06-53155323
pierre@sweep.nl
www.sweep.nl