Schots tuinbouw techbedrijf lanceert demo-kas verticale teelt

Intelligent Growth Solutions, een in Schotland gevestigde tuinbouwtechnologiebedrijf, heeft haar eerste tuinbouwdemo-faciliteit voor verticale teelt onthuld. Het is gevestigd aan het James Hutton Institute in Perthshire en is waarschijnlijk de meest technisch geavanceerde 'vertical farm' ter wereld.

IGS produceert geen gewassen voor de verkoop, maar werkt samen met telers, retailers en internationale organisaties om de hard- en softwareplatforms te leveren die een revolutie teweeg kunnen brengen in kastuinbouw.

Naar verwachting zullen rond 2021 ongeveer 150 banen worden gecreëerd op gebieden als software, data, engineering, robotica en automatisering. Er wordt nu al een aanzienlijke vraag gerealiseerd onder telers, detailhandelaren en nationale overheden die zich bezighouden met voedselveiligheidsproblemen en alternatieve teeltmethoden.


Het Schotse team van IGS heeft eenIOT (Internet Of Things) energie- en communicatieplatform ontwikkeld,gepatenteerd en geproduceerd dat bestaat uit gepatenteerde elektrische,elektronische en mechanische technologieën. Dit alles wordt beheerd door eenSaaS- en gegevensplatform met behulp van kunstmatige intelligentie omeconomische en operationele voordelen te bieden in de kastuinbouw over de helewereld. Deze technische oplossing maakt het mogelijk om het energieverbruik met50 procent te verlagen en de arbeidskosten met 80 procent te reduceren invergelijking met andere kasteelt, beweert het bedrijf. Ze stellen eveneens datoogsten wel 200 procent hoger kunnen zijn dan in een traditionele kas.David Farquhar, CEO van IGS, verklaarde: "De mogelijkheid om de eerste verticale tuin van Schotland te onthullen en misschien wel 's werelds meest technisch geavanceerde kas, is een enorm opwindend gebeuren voor het hele team. Als een in Shotland opgestart en door Schotten eleid team hebben we tuinbouw, engineering en softwarevaardigheden vanuit Schotland verenigd om dit bedrijf tot bloei te laten komen."

"De wereldwijde tuinbouwmarkt schreeuwt om nieuwe benaderingen om de teelt te verbeteren in termen van oogst, kwaliteit en consistentie. De markt zoekt ook naar manieren om het stroomverbruik en de arbeidskosten te verlagen en onze technologie is ontworpen om dit fundamenteel aan te pakken."

"Jaarlijks geeft de tuinbouwsector meer dan 10 miljard dollar uit. Bovendien toont de sector een samengestelde jaarlijkse groei van 24 procent. Wij zijn goed gepositioneerd om onze klanten te helpen bij het winstgevend uitbreiden van hun activiteiten in de context van deze marktgroei."

De locatie van de eerste verticale kastuin van IGS bij het James Hutton Institute is bewust gekozen om de samenwerkingsmogelijkheden te verbeteren. Wetenschappers en onderzoekers van het instituut zullen samenwerken met het team van IGS om beter te begrijpen hoe de teelt onder lampen de gewasgroei van verschillende variëteiten kan beïnvloeden en tegelijkertijd de oogst kan verhogen.Professor Colin Campbell, CEO van James Hutton Institute: "Er zijn door de samenwerking fantastische synergiën ontstaan uit de combinatie van de IGS-technologieën en Hutton's baanbrekende plantenwetenschap. Er zijn reële kansen voor potentiële veranderingen, voor zowel innovatieve als conventionele tuinbouw- en landbouwsystemen die kunnen voortkomen uit onze samenwerking.

"Het feit dat Schotse innovatie en de Schotse wetenschap de wereld hebben aangevoerd met iets dat zowel lokaal als wereldwijd een enorm economisch potentieel heeft ten aanzien van voordelen voor het milieu door efficiënter gebruik van energie, water en voedingsstoffen, is enorm spannend."IGS werd in 2013 opgericht als een tuinbouwbedrijf met een visie om commerciële levensvatbaarheid te bieden aan het verticale tuinbouwmodel door de productiviteit te verbeteren in oogstopbrengst, kwaliteit en consistentie, terwijl de kosten van energie en arbeid drastisch worden teruggedrongen via Total Controlled Environment Agriculture (TCEA) . John Swinney, de vice-premier van Schotland, onthulde de gedenksteen om de officiële opening van de eerste verticale tuin in Schotland te vieren.
 
Voor meer informatie:
Intelligent Growth Solutions
c/o The James Hutton Institute
Invergowrie
Dundee
DD2 5DA
T: 0131 202 1050
info@intelligentgrowthsolutions.com
www.intelligentgrowthsolutions.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven