Glastuinbouw in Beieren zit krap in het areaal

Het zogenaamde Knoblauchsland in Oberbayern is reeds enkele jaren één van de bolwerken van de Duitse glastuinbouw. Futuristische kassencomplexen, waarin natuur en moderne technologie succesvol gecombineerd worden, bepalen daar het landschap. Het gebrek aan grote, samenhangende arealen overschaduwt echter de steeds populairder wordende kasteelt, want alleen door middel van een continue uitbreiding van de bestaande teeltgebieden rendeert de teelt.

Enorme plantages
De retail stelt zich in op de toenemende vraag van de consumenten naar lokale producten in plaats van producten uit bijvoorbeeld België of Nederland. Er zijn echter nauwelijks teeltbedrijven in het noorden van Beieren die in deze orde van grootte kunnen telen. "We moeten meegroeien met ons aantal klanten'', zegt Fritz Boss van groententeeltbedrijf Scherzer & Boss Fruchtgemüse GmbH. De ervaren teler heeft samen met zijn neef een enorme, uiterst moderne plantage van circa 25 miljoen euro opgericht, waarin lokale vruchtgroenten geteeld worden.

Groententeelt op één plaats
Normaal gesproken moet er per jaar circa 3000 ton groenten op één plaats geteeld worden, hoewel volgens Fritz de kwaliteit nog steeds op de voorgrond staat. "We zien af van een enorme oogst ten gunste van de smaak."

Verdere informatie:
Scherzer Gemüse GmbH
Kriegerlindenstr. 3, 90427 Nürnberg
Tel.: 0911-310 466 0
Fax: 0911-310 466 90


Fritz Boss Gemüsebau GmbH
Irrhainstr. 5, D - 90427 Nürnberg
Tel.: +49 (0)911 / 34 30 85
Fax: +49 (0)911 / 34 30 83Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven